400 g kort korrelige
witte rijst
550 ml water
4 eetl sojasaus
2 theel honing
2 teentjes knoflook, fijngehakt
75 g stevige tahoe, in repen
2 eetl rijstazijn
4 norivellen
1/2 komkommer, in julienne repen
1/2 avocado - gepeld, pit verwijderd, in dunne reepjes
1 kleine wortel, in julienne reepjes |
Dek de rijst af met water
in een pan en laat 30 minuten staan.
Doe de sojasaus, honing en knoflook in een ondiepe schaal en roer
goed door. Marineer de tahoe minstens 30 minuten in dit mengsel.
Breng het water met de rijst erin aan de kook en zet het vuur lager;
kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar tot het dik en kleverig
is. Meng de rijst met de rijstazijn in een grote glazen kom.
Leg een vel nori op een bamboemat. Spreid, met natte handen, 1/4 van
de rijst gelijkmatig over de nori; laat 1 1/2 cm ruimte aan de
bovenkant. Plaats 2 repen tahoe tegen elkaar aan op 1 cm vanaf de
onderkant. Plaats 2 repen komkommer naast de tahoe, dan de avocado
en dan de wortel.
Maak met gebruik van de mat een strakke rol van de nori. Begin te
rollen met de onderkant. Herhaal deze procedure met de resterende
ingrediënten. Snij met een kartelmes de rol in dikke plakken van
ongeveer 21/2 centimeter.
|