4 plakken
lamsschouder
4 lamskoteletten
2 courgettes
2 tomaten
zout, peper
fijngehakte peterselie
Voor de marinade:
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
zout
1/4 liter olijfolie
Voor de saus:
1 uitgeperst teentje knoflook
2 fijngehakte sjalotten
1 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd
1/2 groene paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd
1 eetlepel fijngehakte groene chilipeper in het zuur
1 hardgekookt ei
1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
125 g mayonaise
zout, peper |
Doe voor de
marinade de knoflook samen met de peper, tijm, rozemarijn en een
vleugje zout in een vlakke schaal, giet er de olijfolie over en roer
alles goed door elkaar.
Snijd de vetrand van de koteletten met een mes in, leg al het
lamsvlees in de marinade en laat het een nacht intrekken.
Vermeng voor de saus de knoflook, de sjalotten en de in kleine
blokjes gesneden paprika's en roer dit samen met peper, het
fijngehakt ei en de peterselie door de mayonaise. Maak de saus af
met zout en peper.
Neem het vlees uit de marinade, maar bewaar deze en rooster de
koteletten ± 5 minuten op de hotplate of het rooster van een heet
kooltjesvuur. Bestrijk ze nu en dan met de marinade.
Halveer de courgettes en de tomaten, bestrooi ze met zout, peper en
peterselie en rooster ze eventjes net voor de koteletten gaar zijn.
Serveer het gerecht met knapperig wit stokbrood. |