Japans koreaans sushi rol

IngrediŽnten voor 2 personen:

Gekookte (surinaamse "kleverige") rijst ( geen droge korrel gedoe.) blikje tonijn, komkommer, ei, peen, etc. naar eigen inzicht, zeewier blad
Hulpmiddelen:
Een "rolbaar" dunne rieten matje, maar je kunt het ook met een theedoek doen.
Zeewier blad kun je kopen in elke Chinese supermarkt in de grote steden, of als je het echte koreaanse zeewier wilt, volgens japanners de beste ter wereld, kun je het speciaal gaan kopen in Het Korean Agricultural Trade Center KATIC in Rotterdam.

Bereiding:

Kook de rijst en snij de groenten in lange dunne strengen van ongeveer een halve centimeter dikte (0.5) bak de eieren en snij ook dat in dunne strengen.
Leg een zeewierblad op een theedoek of een rieten rolmat op een vlakke ondergrond, en bedek het met een dunne laag kleverige rijst. Zorg ervoor dat aan de bovenkant een rand van 1 cm vrij blijft. Leg de groente strengen en tonijn in het midden, horizontaal over de gehele lengte van het vierkante blad. Gebruik nu de theedoek en rol het zeewierblad stevig op. Gebruik rijst om de rol vast te "plakken" en te sluiten. Snij de rol in schijven van ongeveer 1 cm. dikte, serveer met sojasaus.
Serveertips:
Meerdere andere ingrediŽnten bieden een oneindige variatie, kip, vlees, groenten, kaas etc.