Maki sushi en nigiri sushi

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 gram Japanse rijst
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
Maki sushi ingrediŽnten:
2 vellen nori (zeewier)
100 gram verse tonijn
100 gram verse zalm
4 eetlepels wasabi
3 eetlepels gember
4 eetlepels zoute ketjap

Bereiding:

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet de rijst af en voeg de suiker en rijstazijn toe.
Schep dit om. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur
Leg op de vellen nori wat rijst.
Doe op het ene vel horizontaal een reep tonijn en op het andere vel horizontaal een reep zalm. Let er op dat je de nori met droge handen aanraakt, anders plakt deze aan je handen.
Rol de vellen op met behulp van een bamboe matje.
Snijd de rollen in gelijke stukken.
Serveer de maki sushi met de wasabi, gember en ketjap.