Varkensfilet in aluminiumfolie |
Ingrediënten voor 4 personen: |
500 g varkensfilet (stuk) - verse groenten (prei, peterselie, ui, selderij e.d.) - mespunt boter - 1 sjalotje, gesnipperd - 1 eetlepel bloem - ½ theelepel paprikapoeder marinade: sap van 3 sinaasappels - ½ kopje bouillon (van tablet mag) - 1 ui, in stukjes - 1 teentje knoflook, uitgeperst - 1 eetlepel mosterd - peper en tijm - 50 g rozijnen, geweekt - 2 theelepel bruine basterdsuiker - 1 glas witte wijn |
Bereiding: |
Meng alle ingrediënten
voor de marinade goed door elkaar. Leg het vlees gedurende een nacht
in deze marinade. Daarna haalt u het eruit en verpakt u het in een
dubbele laag aluminiumfolie, samen met de verse groenten. Leg het
pakje aan de rand van het vuur. Draai het regelmatig om. Na ca. 40
minuten zal het vlees nét gaar zijn en toch iets rosé en sappig. Pak
het vlees uit en vang het sap op. Voeg dat bij het marinadevocht.
Rooster het vlees nog even na op heet vuur met laag geplaatst
rooster. Zo komt er een korstje op. En ondertussen maakt u de saus
klaar. Laat de mespunt boter bruinen en fruit daarin het gesnipperde
sjalotje. Doe dan de bloem erbij. Even roeren. Paprikapoeder
toevoegen. Tenslotte het marinadevocht met alles wat er in zit. Aan
de kook brengen en naproeven. |