Gemarineerde vis voor op de barbecue |
Ingrediënten voor 4 personen: |
700 g stevige vis (zalm, forel, makreel, tonijn) - 1/8 liter olie - 1/2 dl droge witte wijn - 1 uitgeperst teentje knoflook - 1/4 theelepel peper - 1/2 theelepel oregano - 1/2 theelepel basilicum |
Bereiding: |
Roer de olie, wijn,
knoflook, peper, oregano en basilicum in een lage schaal goed door
elkaar. Leg de vis in de schaal en laat hem afgedekt 1 tot 2 uur
staan. Draai de vis zo nu en dan. Haal de vis uit de marinade en leg
hem op een met olie ingesmeerd rek boven de barbecue. Rooster de vis
aan beide kanten. Reken per 2 1/2 cm dikte op 10 minuten
roostertijd. Bestrijk de vis tijdens het roosteren met de marinade.
Vis omdraaien op de barbecue is lastig, maar met een speciaal
visrooster gaat het perfect. |