Saté van kipfilet met pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kipfilet
marinade: 4 eetlepels ketjap manis - 3 eetlepels olie - 1 theelepel sambal - 1 gesnipperd uitje - 1 uitgeperst teentje knoflook - 1 theelepel basterdsuiker - ½ theelepel ketoembar (= koriander) - ½ theelepel djahé (= gemberpoeder) - ½ theelepel djinten (= komijn) - ½ theelepel laos - ½ theelepel koenjit (= kurkuma of geelwortel)
saus: 5 volle eetlepels pindakaas - 2 eetlepels water - marinadevocht - mespunt sambal - 1 uitgeperst teentje knoflook

Bereiding:

Snijd de kip in vierkante blokjes (niet te groot). Maak een marinade uit genoemde ingrediënten, die u goed vermengd hebt. Doe het vlees in een grote kom en voeg de marinade erbij. Roer het stevig om; dek de kom af en laat haar zeker een nachtje op een koele plaats buiten de koelkast staan. Leg satéstokjes in water. Laat het vlees goed uitlekken. Het vocht vangt u op; u hebt het voor de saus nodig. Dep het vlees droog met keukenpapier en rijg het aan de stokjes. Rooster de saté op de barbecue.
De saus: Laat de pindakaas, samen met het water en marinadevocht in een pannetje warm worden. Als de saus nog te dik blijkt, voegt u gewoon nog wat water toe. Op smaak brengen met de sambal en de knoflook.