Regenboogspiesen

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g varkenslever - 8 plakjes ontbijtspek - 1 rode paprika - 150 g biefstuk - 1 groene paprika - 8 schoongemaakte gamba's - 16 lente-uitjes - 2 maïskolven - blikje cocktailworstjes - 1 courgette - 150 g varkensfricandeau - 8 cherrytomaatjes - 8 champignons - Italiaanse kruiden - olie

Bereiding:

Kook de schoongemaakte maïs 5 minuten, laat hem afkoelen en snijd elke kolf daarna in vieren. Snijd de varkenslever, de biefstuk en de varkensfricandeau elk in 8 blokjes. Rijg aan elke spies van onderen naar boven blokje lever (omwikkeld met ontbijtspek), stukje rode paprika, blokje biefstuk, stukje groene paprika, gamba, lente-uitje, stukje maïs, cocktailworstje, lente-uitje, plakje courgette, stukje varkensfricandeau, tomaatje en tot slot een champignon. Maak zo 8 spiesen. Bestrijk ze met olie, waardoor wat Italiaanse kruiden zijn geroerd. Rooster ze op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.