Kip-cordon bleu op de barbecue |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 grote kipfilets - 150 g maïskorrels (blik) - ½ eetlepel slaolie - 1 rode ui - 1 vleestomaat - 1 mespunt (cayenne)peper - 1 theelepel paprikapoeder - 1 theelepel kipkruiden - zout |
Bereiding: |
Ui schillen en snipperen.
Tomaat in stukjes snijden. Olie verhitten, uitjes aanfruiten,
stukjes tomaat en de maïskorrels toevoegen. Op smaak brengen met (cayenne)peper,
paprikapoeder en zout. Dit alles 5 minuten al roerend laten
pruttelen en laten afkoelen. Kipfilets met een scherp mesje
insnijden, zodat er een envelopje ontstaat en dat vullen met het
maïsmengsel. Envelopje met een cocktailprikker sluiten. De
kip-cordon bleu afgedekt tot vlak voor het barbecueën in de koelkast
bewaren. De cordon bleu met iets olie bestrijken en met de
kipkruiden bestrooien. Ze in 10-12 minuten aan beide zijden gaar
roosteren. |