Karbonades met aubergine

IngrediŽnten voor 4 personen:

4 ribkarbonades - 160 g aubergine - 1 vleestomaat - 1 teentje knoflook - 1 ui - 1 theelepel citroensap - 1/2 theelepel basilicum - 1 eetlepel boter - zout en peper - olie om te roosteren

Bereiding:

Aubergine schillen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Met een mes een kruisje in de tomaat maken en deze even onderdompelen in kokend water. Vervolgens koud spoelen, het vel verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. Ui schillen, snipperen en in de boter fruiten. Aubergine, tomaat en citroensap toevoegen. Knoflook erboven uitpersen en op smaak brengen met basilicum, zout en peper. Alles zachtjes laten stoven tot een smeuÔge massa. Laten afkoelen. Met een scherp mesje de karbonaden aan de zijkant insnijden tot een envelopje (opening niet te groot). De auberginepuree erin scheppen en met een cocktailprikkertje het envelopje sluiten. Het vlees afgedekt in de koelkast bewaren. De gevulde karbonaden voor het barbecueŽn bestrijken met olie. Dan roosteren, gedurende ca. 5 minuten aan elke kant. Voor het serveren desgewenst met zout en peper bestrooien.
Lekker met frietjes en een frisse salade.
Ook geroosterde partjes tomaat smaken er goed bij. Bestrooi die van tevoren met iets peper en een kruid als basilicum of oregano.