Gehaktpijpjes voor op de barbecue

IngrediŽnten en bereiding voor de gehaktpijpjes:

Met gehakt is het heel leuk barbecueŽn. Het is nog voordelig ook. Houd echter ťťn regel vast, namelijk werk met gehakt dat al gaar is. Dus als u balletjes of, zoals in dit geval, pijpjes draait, meteen in heet water laten glijden en 10 minuten laten liggen. In koud water afspoelen.
Nu volgen een vijftal verschillende mogelijkheden voor pijpjes gehakt, ca. 10 cm lang en met een doorsnede van ca. 5-6 cm rond een stokje.
1. Steek 2 cocktailworstjes overlangs aan een stokje. Bekleed ze met gekruid gehakt, zodat u niets meer van de worstjes ziet.
2. Verberg een reep harde kaas, bijvoorbeeld belegen Goudse of Emmenthaler kaas, in gekruid gehakt. Zorg voor een goede sluiting rondom, anders loopt de kaas uit.
3. Maak een mengsel van gehakt, geraspte Emmenthaler kaas en gesnipperde bieslook. Maak er een pijpje van en steek dat aan een stokje.
4. Meng 2/3; deel gehakt op 1/3; deel gesnipperde ui en een weinig gesnipperd spek. Ook weer pijpjes van maken.
5. Meng gehakt met tomatenpuree en Italiaanse kruiden, zoals oregano, tijm en basilicum. Doe er ook wat geraspte Parmezaanse kaas bij.
Voor elke variatie geldt: pijpjes eerst in heet water laten glijden en 10 minuten laten liggen. In koud water afspoelen. Daarna aan stokjes steken, op de barbecue leggen en gaar roosteren onder af en toe draaien.