Kindergerechten
(5) voor op de Barbecue |
Ingrediënten en
bereiding: |
Geroosterde marshmallows
Als u gaat barbecueën, doet u de kinderen een groot plezier
met marshmallows, een soort ronde zachte schuimpjes. Prik er één op
een lange satéprikker en rooster ze voorzichtig al ronddraaiend
boven de barbecue. Niet te dicht boven het vuur, want dan wordt de
buitenkant zwart. De marshmallow moet aan de buitenkant nét even
verkleuren, zodat een dun krokant korstje ontstaat. De binnenkant is
dan zacht (en gloeiend heet: voorzichtig met afhappen).
Als u het de kinderen goed voordoet, kunnen de kinderen het zelf
ook. Ze zijn erg machtig, dus houd wel in de gaten dat ze er niet
teveel van eten. |
Ingrediënten en
bereiding: |
Juniorspiesjes.
400 g rundergehakt - 1 eetlepel curryketchup - bouillon (van
tablet mag) - 8 plakken gekookte ham - 6 knakworstjes - 8 schijven
ananas uit blik - zout en peper
Het gehakt goed mengen met de ketchup, zout en peper en hiervan 36
balletjes draaien. Deze in bouillon in 10 minuten zachtjes gaarkoken
en droogdeppen. De plakjes ham elk in 3 repen snijden en de
knakworstjes in vieren. De 24 stukjes worst met de hamreepjes
omwikkelen. De schijven ananas elk in 6 stukjes snijden.
Gehaktballetjes afwisselend met ananas en worstjes aan spiesjes
rijgen.
Spiesjes op barbecuerooster leggen, regelmatig keren en ca. 5
minuten roosteren. |
Ingrediënten en
bereiding: |
Knabbelstokjes
200 g gare kipfilet (stuk, vleeswaar) - 1 zakje mix dipsaus
Fiësta - 3 eetlepels olie - 8 kerstomaatjes - 8 voorgekookte
krieltjes - 8 plakjes ontbijtspek
Snijd de kipfilet in 8 blokjes. Meng het dipsauspoeder door de olie
en bestrijk hiermee de kipfiletblokjes, kerstomaatjes en krieltjes.
Steek alle ingrediënten aan 8 voorgeweekte houten satéstokjes,
waarbij u het spek er zigzagsgewijs tussendoor laat lopen. Steek dus
het stokje door een van de uiteinden van een spekplakje, steek dan
een blokje kip aan het stokje en prik vervolgens weer door hetzelfde
spekplakje. Steek er nu een krieltje aan. Ga zo door met de rest van
de ingrediënten. Rooster de knabbelstokjes op de barbecue in ca. 5
minuten knapperig. |
Ingrediënten en
bereiding: |
Peren-chocoschuitjes
4 halve peren uit blik - 4 plakken ontbijtkoek - 4 Mars
mini's
Laat in een zeef boven een kom de peren uitlekken. Vang het sap op.
Neem 4 stukken aluminiumfolie van ca. 30 x 30 cm. Leg op ieder stuk
een plak ontbijtkoek. Besprenkel elke plak met 1 eetlepel perensap.
Leg op elke plak een halve peer met de bolle kant naar boven. Maak
in iedere peer 4 inkepingen. Snijd iedere mini Mars in 4 plakjes.
Steek in elke inkeping een plakje Mars. Vouw de folie dicht. Rooster
de pakketjes met de naad naar boven ca. 10 minuten op de barbecue. |
Ingrediënten en
bereiding: |
Zoete
speksatés
1 blik ananasschijven - 4 kiwi's - 16 spekken (snoepgoed)
Laat in een zeef de ananas uitlekken. Snijd 2 schijven elk in 8
stukken. Schil de kiwi's en snijd elke kiwi in plakken van ca. 1 cm.
Halveer de spekken. Neem 8 houten voorgeweekte satéstokjes en steek
aan elk stokje achtereenvolgens een stuk spek, ananas, kiwi, spek,
ananas, kiwi.
Rooster de satés op aluminiumfolie ca. 5 minuten op de barbecue tot
de spekken zacht en licht-bruin zijn. Leg de spekken niet direct op
het rooster, want dan plakken ze eraan vast. |