Kindergerechten (5) voor op de Barbecue

IngrediŽnten en bereiding:

Geroosterde marshmallows
Als u gaat barbecueŽn, doet u de kinderen een groot plezier met marshmallows, een soort ronde zachte schuimpjes. Prik er ťťn op een lange satťprikker en rooster ze voorzichtig al ronddraaiend boven de barbecue. Niet te dicht boven het vuur, want dan wordt de buitenkant zwart. De marshmallow moet aan de buitenkant nťt even verkleuren, zodat een dun krokant korstje ontstaat. De binnenkant is dan zacht (en gloeiend heet: voorzichtig met afhappen).
Als u het de kinderen goed voordoet, kunnen de kinderen het zelf ook. Ze zijn erg machtig, dus houd wel in de gaten dat ze er niet teveel van eten.

IngrediŽnten en bereiding:

Juniorspiesjes.
400 g rundergehakt - 1 eetlepel curryketchup - bouillon (van tablet mag) - 8 plakken gekookte ham - 6 knakworstjes - 8 schijven ananas uit blik - zout en peper
Het gehakt goed mengen met de ketchup, zout en peper en hiervan 36 balletjes draaien. Deze in bouillon in 10 minuten zachtjes gaarkoken en droogdeppen. De plakjes ham elk in 3 repen snijden en de knakworstjes in vieren. De 24 stukjes worst met de hamreepjes omwikkelen. De schijven ananas elk in 6 stukjes snijden. Gehaktballetjes afwisselend met ananas en worstjes aan spiesjes rijgen.
Spiesjes op barbecuerooster leggen, regelmatig keren en ca. 5 minuten roosteren.

IngrediŽnten en bereiding:

Knabbelstokjes
200 g gare kipfilet (stuk, vleeswaar) - 1 zakje mix dipsaus FiŽsta - 3 eetlepels olie - 8 kerstomaatjes - 8 voorgekookte krieltjes - 8 plakjes ontbijtspek
Snijd de kipfilet in 8 blokjes. Meng het dipsauspoeder door de olie en bestrijk hiermee de kipfiletblokjes, kerstomaatjes en krieltjes. Steek alle ingrediŽnten aan 8 voorgeweekte houten satťstokjes, waarbij u het spek er zigzagsgewijs tussendoor laat lopen. Steek dus het stokje door een van de uiteinden van een spekplakje, steek dan een blokje kip aan het stokje en prik vervolgens weer door hetzelfde spekplakje. Steek er nu een krieltje aan. Ga zo door met de rest van de ingrediŽnten. Rooster de knabbelstokjes op de barbecue in ca. 5 minuten knapperig.

IngrediŽnten en bereiding:

Peren-chocoschuitjes
4 halve peren uit blik - 4 plakken ontbijtkoek - 4 Mars mini's
Laat in een zeef boven een kom de peren uitlekken. Vang het sap op. Neem 4 stukken aluminiumfolie van ca. 30 x 30 cm. Leg op ieder stuk een plak ontbijtkoek. Besprenkel elke plak met 1 eetlepel perensap. Leg op elke plak een halve peer met de bolle kant naar boven. Maak in iedere peer 4 inkepingen. Snijd iedere mini Mars in 4 plakjes. Steek in elke inkeping een plakje Mars. Vouw de folie dicht. Rooster de pakketjes met de naad naar boven ca. 10 minuten op de barbecue.

IngrediŽnten en bereiding:

Zoete speksatťs
1 blik ananasschijven - 4 kiwi's - 16 spekken (snoepgoed)
Laat in een zeef de ananas uitlekken. Snijd 2 schijven elk in 8 stukken. Schil de kiwi's en snijd elke kiwi in plakken van ca. 1 cm. Halveer de spekken. Neem 8 houten voorgeweekte satťstokjes en steek aan elk stokje achtereenvolgens een stuk spek, ananas, kiwi, spek, ananas, kiwi.
Rooster de satťs op aluminiumfolie ca. 5 minuten op de barbecue tot de spekken zacht en licht-bruin zijn. Leg de spekken niet direct op het rooster, want dan plakken ze eraan vast.

De 5 recepten komen van: