Neem lange ijzeren pennen
en rijg hieraan afwisselend 400 g in blokken gesneden barbecuevlees,
bijvoorbeeld fricandeau, kipfilets, saucijsjes, varkens- of
runderhaas, met 2 paprika's, 2 stevige tomaten en 1 grote ui, in
grove stukken gesneden.
Snijd van 50 g spek kleine plakjes en steek die naast mager vlees,
om dit mals te houden.
Besmeer de spiesen met gesmolten boter en grilleer ze aan alle
kanten bruin.
Herhaal het invetten tijdens het grilleren enkele malen.
Serveer het vlees met stokbrood en met groene of remouladesaus of
uiensaus.
Denk eraan dat verschillende vleessoorten ook verschillende
grilltijden nodig hebben.
Hak voor remouladesaus 1 eetlepel zure augurken, 1 eetlepel
zilveruitjes en 1 eetlepel kappertjes zeer fijn. Voeg dit bij 2
eetlepels gehakte verse kruiden, zoals peterselie, dragon, kervel en
bieslook. Dep dit droog en vermeng het met 2 1/2 dl mayonaise. |