Aardappel anders

IngrediŰnten voor 4 personen:

50 gram boter, 50 gram bloem, Ż liter volle melk, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram Zeeuws spek (of ander soort spek) gesneden, 100 gram geraspte kaas, zout, nootmuskaat, 800 gram aardappels, 4 hardgekookte eieren, 1 pak diepvries spinazie gehakt (450 gram)

Bereiding:

Ontdooi de spinazie. Verwarm de oven voor op 200║C. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de spek in fijne reepjes. Smelt de boter in een steelpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Bak het spek een minuutje mee. Voeg de bloem toe en roer goed door tot een smeu´ge massa. Roer beetje bij beetje de melk er door tot het een gebonden gladde saus is. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten in de warme saus. Schil de aardappels en snijd in plakken van 3-5 mm. Vet de ovenschaal in. leg hierin, dakpansgewijs, 1 laag aardappelschijfjes. Leg hierop de spinazie. Strooi over de spinazie zout en nootmuskaat. Snijd de eieren in plakjes (met een eiersnijder b.v.) en verdeel dit over de spinazie. Dek af met een laag aardappelschijfjes. Schenk de saus over de aardappelschijfjes en strooi de rest van de geraspte kaas er over. Gaar de aardappelschotel in het midden van de oven in 50 minuten.