Recept 52, Courgetteschotel met kaas

Ingrediënten voor 2 personen:

200 g kaas
1 courgette
200 g gehakt
300 g tomaten
1 ui
1 blikje tomatenpuree
1/4 liter crème fraîche
zout, peper
Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook

Bereiding:

Snijd de kaas in blokjes.
Snijd de courgette in plakjes van ± 1/2 cm. dik.
Snijd de tomaten in partjes en de ui grof.
Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui, de courgette en het gehakt hierin
± 10 minuten en pers er de knoflook bij.
Doe dit mengsel in een ovenschaal en roer er de partjes tomaat, de
tomatenpuree, 150 g kaas en de crème fraîche door.
Voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
Zet de ovenschaal in een op 225ºC voorverwarmde oven en laat het gerecht in ±
20 minuten gaar worden.
Strooi na ± 15 minuten de overgebleven 50 g kaas over de schotel en laat die
in de laatste 5 minuten goudbruin worden.
Lekker bij rijst met dadels.