Recept 0844

Gebakken vijgen en abrikozen met rozemarijnhoning en vanille-ijs

Ingrediënten voor 4 personen:

4 verse vijgen
150 g gedroogde abrikozen
2-3 eetl. brandy of cognac
5 eetl. honing
1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries)
of 1 theel. gedroogd
2 eetl. geschaafde amandelen
1 l vanille (room)ijs

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Spoel de vijgen even af en snijd ze aan de bovenkant kruislings in. Zet ze in een ovenschaal en druk de ingesneden punten iets uit elkaar. Leg de abrikozen in een schaaltje en sprenkel er brandy of cognac over. Meng de honing met de rozemarijn. Schep op de bovenkant van de vijgen een ruime lepel honing. Bak de vijgen 15 minuten in het midden van de oven. Zet de abrikozen er de laatste 5 minuten bij.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Serveer de warme vijgen en abrikozen met bolletjes ijs. Strooi de amandelen erover.
Variatie:
Vervang de vijgen en abrikozen door tuttifrutti met rozemarijnhoning.

Bron: www.boodschappen.nl

Voor straks eet lekker !