Recept 0843

Gegratineerde gevulde meloen

Ingrediënten voor 4 personen:

2 kleine meloenen
200 g aalbessen
150 g bosbessen
150 g bramen
5 eetl. bessenlikeur of crème de cassis
4 eiwitten
100 g poedersuiker
2 eetl. geschaafde amandelen

Bereiding:

Halveer de meloenen, gebruik eventueel de kartelsteker. Verwijder de pitten, snijd er bolletjes uit en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Was en ris de aalbessen, maak de bosbessen en bramen schoon en zet de vruchten weg met de likeur. Verdeel het fruit met de meloenbolletjes en stukjes over de meloenhelften. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker in een vetvrije kom.
Zet de meloenen in een ovenschaal. Schep de schuimkoppen van het eiwit op de gevulde meloen. Strooi de geschaafde amandelen erover. Plaats het gerecht onder een hete grill totdat het eiwitschuim goudbruin is. Let er op dat de amandelen niet te donker worden.
Tip:
Om te voorkomen dat het snijvlak van de gehalveerde meloen te veel uitdroogt, kunnen de helften weer op elkaar worden gelegd tot het moment dat ze gevuld en/of opgediend gaan worden. Meloenen rijpen goed na bij kamertemperatuur. Bewaar onrijpe exemplaren daarom niet in de koelkast. Dan bestaat namelijk het gevaar dat ze niet narijpen maar gaan rotten, een verschijnsel dat ook wel 'lagetemperatuurbederf' wordt genoemd en waar overigens meer (sub)tropische vruchten last van hebben. Parten en stukjes meloen zijn nog enkele dagen houdbaar in de koelkast, mits verpakt in plastic folie.

Bron: www.boodschappen.nl

Voor straks eet lekker !