|
Halveer de meloenen,
gebruik eventueel de kartelsteker. Verwijder de pitten, snijd er
bolletjes uit en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes. Was
en ris de aalbessen, maak de bosbessen en bramen schoon en zet de
vruchten weg met de likeur. Verdeel het fruit met de meloenbolletjes
en stukjes over de meloenhelften. Klop de eiwitten stijf met de
poedersuiker in een vetvrije kom.
Zet de meloenen in een ovenschaal. Schep de schuimkoppen van het
eiwit op de gevulde meloen. Strooi de geschaafde amandelen erover.
Plaats het gerecht onder een hete grill totdat het eiwitschuim
goudbruin is. Let er op dat de amandelen niet te donker worden.
Tip:
Om te voorkomen dat het snijvlak van de gehalveerde meloen te veel
uitdroogt, kunnen de helften weer op elkaar worden gelegd tot het
moment dat ze gevuld en/of opgediend gaan worden. Meloenen rijpen
goed na bij kamertemperatuur. Bewaar onrijpe exemplaren daarom niet
in de koelkast. Dan bestaat namelijk het gevaar dat ze niet narijpen
maar gaan rotten, een verschijnsel dat ook wel 'lagetemperatuurbederf'
wordt genoemd en waar overigens meer (sub)tropische vruchten last
van hebben. Parten en stukjes meloen zijn nog enkele dagen houdbaar
in de koelkast, mits verpakt in plastic folie. |