Monchou taart 4

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de bodem:
300 g tarwebiscuit met pure chocolade (Verkade Digestive Puur)
125 g boter (nee, geen margarine, boter = roomboter, niets anders)
Voor de vulling:
200 g monchou
75 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 ml slagroom
1 zakje klopvast
1 blik kersenvlaaivulling (Jonkerfris)

Bereiding:

Maal de koekjes fijn tot paneermeel (niet tot stuifmeel). Laat de boter wat zachter worden en kneed het daarna door de koekjes. Vet een bakblik in, bebloem het en verdeel het mengsel over de bodem en duw goed aan. Zet het blik in de koelkast.
Vulling:
Haal de monchou op tijd uit de koelkast, zodat hij iets zachter wordt. Klop de slagroom (op 5 eetlepels na) stijf met de vanillesuiker en klopvast. Prak de basterdsuiker door de monchou. Als de monchou niet te massief meer is doe je er de 5 ongeklopte lepels slagroom door en meng je het goed tot een homogeen mengsel. Meng vervolgens de geklopte slagroom door de monchou en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Stort dit op de koekbodem en verdeel netjes zodat hij overal even dik is. Zet het blik even in de koelkast om hem op te laten stijven. Vervolgens doe je de kersen erover en laat je hem nog wat langer in de koelkast opstijven.
Bonus materiaal:
Kan je geen kersenvlaaivulling vinden: neem een gewone pot kersen met vocht. Giet het vocht in een steelpan, breng aan de kook, haal van het vuur en doe er 2 velletjes gelatine bij. Kersen erbij en laten afkoelen. Vervolgens over de monchou storten zoals boven beschreven.
Vanille-fanaten doen het zo: Snij een vanillepeul in de lengte doormidden en doe deze met de slagroom in een steelpan. Laat dit stoven op een heel laag pitje, gedurende 2 uur (langer mag ook). Koel vervolgende de slagroom goed af in de koelkast, voordat je hem gaat kloppen. Vanillesuiker heb je natuurlijk niet meer nodig zo.
De kuipjes “luchtige” Monchou van 200 g zijn makkelijker te verwerken dan de in aluminium verpakte pakjes van 100 g. Hierdoor wordt de taart wel minder stevig en zakt hij sneller uit…
Klopvast kan je weglaten, zeker als je de taart dezelfde dag nog op eet.