Monchou taart 1

IngrediŽnten voor 8 personen:

een doos bastogne koekjes
125 tot 150 gram roomboter
200 gram monchou
2.5 dl slagroom
een zakje klopfix
een zakje vanillesuiker
125 gram witte basterdsuiker
twee blikken kersen vlaaivulling
grote springvorm

Bereiding:

Een tijdje terug moest (nouja, moest ... ik had er vooral zelf zin in) ik een taart maken die ik 's avonds mee moest nemen. Om dan uit je werk te gaan stressen in de keuken is erg onhandig, dus een taart de avond van te voren maken is wel een slim idee dacht ik zo. Monchou is dan prima omdat dat een paar uur in de koelkast moet opstijven.
Dit recept is wat hoeveelheden betreft wat aangepast op mijn springvorm: ik heb alleen grote (28 cm).
Begin met het maken van de bodem: smelt de boter en verkruimel de bastognekoekjes. Meng deze door de boter heen (houdt het een beetje vet) en verspreid dit over de ingevette bodem van de springvorm.
Voor de vulling begin je met het kloppen van de monchou met de suiker. Dat lijkt in tekst makkelijker dan het is: mijn monchou kwam uit de koelkast en was nog helemaal niet zo zacht. Gooi gewoon de suiker er over en ga er met een vork op te keer; uiteindelijk krijg je echt een mooie mix! In een aparte kom klop je de slagroom met de klopfix en vanillesuiker tot het mooi stevig is.
Meng nu de monchou met de slagroom, en spreid het deze romige mix over de koekjesbodem.
Voor de toplaag: daar kan je zelf enorm gaan prutsen met verse kersen en gelatine, of je koopt gewoon voor 85 cent per blik een kant-en-klare variant :). Met ongeveer anderhalf tot twee blikken heb je genoeg voor de 28 cm vorm, heb je een kleine vorm dan is 1 blik voldoende. In mijn geval had ik nog een beetje kersen over die warm gemaakt heerlijk waren bij wat vanilleijs).
Nu de taart een uur of 3 (in mijn geval wat meer) in de koelkast laten opstijven.