|
1 pak appeltaartmix
150 g boter
1 ei
bloem om te bestuiven
450 g vruchtenkwark bosvruchten (Melkan)
500 g gemengde bosvruchten zoals frambozen, blauwe
bessen, bramen en aardbeien, schoongemaakt en zo nodig
gehalveerd
4 eetl. rode vruchtenjam
taartvorm of vlaaivorm Ø 24 cm
*blindbakvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten) |
|
Verwarm de oven voor op
170ºC. Vet de bakvorm licht in. Doe de appeltaartmix in een kom,
voeg de zachte boter en het ei toe en kneed een samenhangend deeg.
Rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa
28 cm. Bekleed de vorm ermee. Leg op het deeg aluminiumfolie met
daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 20 minuten in het
midden van de oven. Laat de bodem iets afkoelen en verwijder folie
en vulling.
Verdeel de vruchtenkwark over de deegbodem en schep daarop de
vruchten. Verwarm de jam iets zonder te koken en giet deze over de
vruchten.
Variatie:
Vervang de vruchtenkwark door vanillekwark of vanillevla.
*Blindbakvulling is een -vulling die wordt
gebruikt om bijvoorbeeld taart-deeg niet omhoog te laten komen
tijdens het voorbakken. Dit is handig als u er later een vulling in
wilt doen. Een blindbakvulling kunt u in de supermarkt kopen, maar
gedroogde bonen, spliterwten of rijst werken ook prima. U legt dan
bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Door het
gewicht van de vulling blijft het deeg mooi plat in vorm. |