Recept 0826

Bosvruchtentaart

Ingrediënten voor 6 personen:

1 pak appeltaartmix
150 g boter
1 ei
bloem om te bestuiven
450 g vruchtenkwark bosvruchten (Melkan)
500 g gemengde bosvruchten zoals frambozen, blauwe
bessen, bramen en aardbeien, schoongemaakt en zo nodig
gehalveerd
4 eetl. rode vruchtenjam
taartvorm of vlaaivorm Ø 24 cm
*blindbakvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de bakvorm licht in. Doe de appeltaartmix in een kom, voeg de zachte boter en het ei toe en kneed een samenhangend deeg. Rol dit uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 28 cm. Bekleed de vorm ermee. Leg op het deeg aluminiumfolie met daarop de blindbakvulling. Bak de deegbodem circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat de bodem iets afkoelen en verwijder folie en vulling.
Verdeel de vruchtenkwark over de deegbodem en schep daarop de vruchten. Verwarm de jam iets zonder te koken en giet deze over de vruchten.
Variatie:
Vervang de vruchtenkwark door vanillekwark of vanillevla.
*Blindbakvulling is een -vulling die wordt gebruikt om bijvoorbeeld taart-deeg niet omhoog te laten komen tijdens het voorbakken. Dit is handig als u er later een vulling in wilt doen. Een blindbakvulling kunt u in de supermarkt kopen, maar gedroogde bonen, spliterwten of rijst werken ook prima. U legt dan bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Door het gewicht van de vulling blijft het deeg mooi plat in vorm.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl