Recept 0824

Blue Band Baklava met vanille-ijs

Ingrediënten voor 6 personen:

10 lapjes diepvries (roomboter)bladerdeeg
150 g walnoten
150 g blanke amandelen of hazelnoten
1 citroen
150 ml Blue Band Vloeibaar
250 ml honing
1/2 theel. kaneelpoeder
1 l vanille-ijs
poedersuiker
lage bakvorm 20x20 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Hak de helft van de walnoten grof. Maal de rest van de walnoten en amandelen fijn. Meng daarna de gehakte noten en gemalen noten door elkaar. Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Schep de helft van de rasp door het notenmengsel.
Verwarm Blue Band Vloeibaar, zonder dat deze kleurt. Vet de vorm licht in. Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar in de vorm en druk de naden met de vingers tegen elkaar. Bestrijk de deegbodem met 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar en schep er een dun laagje noten op. Herhaal dit tot de plakjes deeg op zijn en de bovenste laag uit deeg bestaat. Giet de rest van de Blue Band Vloeibaar erover en bak de baklava in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Meng honing met kaneelpoeder, citroensap en de rest van de citroenrasp. Verwarm dit tot een siroop en giet deze over de warme baklava. Laat dit even intrekken of maak het gebak een dag van tevoren. Snijd de baklava in repen of ruiten en serveer deze met een bolletje vanille-ijs. Bestrooi dit nagerecht rijkelijk met poedersuiker.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl