Recept 0823

Appel-druivenstrudel

Ingrediënten voor 4 personen:

12 vellen (ca. 275 g) filodeeg, ontdooid
75 g boter, gesmolten
75 g (tarwe)biscuitjes, verkruimeld
poedersuiker
voor de vulling:
500 g (moes)appels, geschild en in blokjes
200 g witte druiven zonder pit, gehalveerd
of in vieren
50 g bruine basterdsuiker
1/2 theel. kaneelpoeder
geraspte schil van 1 sinaasappel
2 eetl. sinaasappelsap
plastic folie
bakplaat, ingevet

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vorm van de helft van het filodeeg een vierkante lap van 40x40 cm en dek deze af met plastic folie. Schep de ingrediënten voor de vulling door elkaar en voeg er 1 eetlepel gesmolten boter aan toe. Verwijder de folie van het deeg. Bestrijk de deeglap met gesmolten boter en leg de rest van het deeg erop zodat het een gladde gelijkmatige lap is.
Verdeel de vulling over het deeg, laat de deegranden een beetje vrij en strooi daarover de koekkruimels. Rol de deeglap met vulling (strudel) voorzichtig op en vouw de uiteinden goed dicht. Leg deze rol op de bakplaat en bestrijk het deeg met de rest van de
gesmolten boter. Bak de strudel 20 minuten in het midden van de oven. Schakel de temperatuur terug naar 160ºC en bak nog circa 15 minuten totdat het deeg goudbruin en knapperig is. Serveer de strudel warm of koud, bestrooid met poedersuiker.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl