Frisse komkommer-salade

IngrediŽnten voor 4-6 personen:

2 komkommers, 1 rode puntpaprika, 1 middelgrote tot grote ui, slasaus, olijfolie suiker of zoetstof, peper en zout evt bieslook en / of 1 teentje knoflook

Bereiding:

Snijd de komkommer in dunne plakjes, de paprika in kleine blokjes en snipper de ui.
Maak in een schaal een dressing van de slasaus met de olijfolie en breng op smaak met de suiker / zoetstof, de peper en het zout.
Meng de komkommer, paprika en de ui hierdoor.
Als je wilt en ervan houd, kun je de smaak nog verder verfijnen met een geperst teentje knoflook en wat geknipte bieslook.
Vind je de dressing te zoet, voeg dan een scheutje azijn toe!
Variatietip:
Voeg wat pijnboompitjes of sesamzaadjes toe.
Voeg wat gehakte noten toe.
Voeg wat zongedroogde tomaatjes toe.
Voeg wat augurkjes toe.
Zo zijn er natuurlijk talloze combinaties mogelijk.
Gebruik je fantasie in de keuken.