|
Verwarm de oven voor op
160ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe
er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het
mengsel stevig en glanzend is.
Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep bergjes eiwit van circa 7
cm op het bakpapier en strijk deze iets uit. Zet de bakplaat in het
midden van de oven. Temper de oven naar 140ºC, bak 1 uur en laat het
schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de
merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)
Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle
plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de
rest van de cacaopoeder erover.
Tip:
Schep onder de mango op de merengues een laagje mascarpone of
vanillekwark (Melkan). Vervang hazelnoten door blanke amandelen of
pistachenoten. |