Recept 0772

Nacho-dessert

Ingrediënten voor 4 personen:

32 tortillachips (naturel)
vloeibare suikervervanger (zoetstof)
handje muntblaadjes
1 avocado, geschild, in stukken
4 kiwi's, geschild, gepureerd en gezeefd
250 g ricotta
200 g pure chocolade (72% cacao), fijngehakt
1 mango (niet te rijp), geschild

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100ºC. Verwijder met een kwastje het overtollige zout van de chips en leg ze op een ovenvast bord. Druppel er nu heel voorzichtig 2 druppels zoetstof op per chip en bak de chips 5 minuten in de oven. U heeft nu zoete tortillachips. Pureer de muntblaadjes met het vruchtvlees van de avocado. Schep de kiwipuree erdoor. Zet deze groene salsa apart.
Verdeel de chips over vier borden of schaaltjes. Verdeel daarover de groene salsa en ricotta. Strooi de chocolade erover. Snijd de mango in reepjes of rasp deze vlak voor het serveren over het dessert.
Tip:
• Vervang vloeibare suiker­vervanger door poedersuiker.
• Neem in plaats van ricotta hüttenkäse.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl