![]()
Recept 0771

|
Kwarkbavarois met sinaasappel |
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
|
8 blaadjes (16 g) witte
gelatine |
|
Bereiding: |
|
Week de gelatine in ruim
koud water. Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook. Laat
het sap iets afkoelen. Knijp 2 blaadjes gelatine uit en los ze op in
het sinaasappelsap. Spoel de puddingvorm om met koud water. Giet het
sinaasappelmengsel in de vorm, zet het in de koelkast en laat het in
een half uur opstijven. Knijp de rest van de gelatine uit en los
deze op in 2 eetl. heet water. Roer dit mengsel door de kwark en
laat deze iets opstijven. Klop de eiwitten stijf. Klop de slagroom
met de basterdsuiker half stijf. Spatel de sinaasappellikeur, de
slagroom en het eiwit door het kwarkmengsel. Schep de massa op de
sinaasappellaag in de vorm. Zet de bavarois minimaal 2 uur in de
koelkast. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl