Recept 0768

Gestoofde pruimen met een korstje

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram blauwe pruimen
1 dl sinaasappelsap
2 eetl. bruine basterdsuiker
2 stuks zakjes vanillesuiker
0.5 theel. kaneel
1 mespunt kruidnagelpoeder
100 gram gepelde amandelen
75 gram boter
100 gram bruine basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Halveer de gewassen pruimen en wip de pitten eruit. Doe het sinaasappelsap, de twee eetlepels bruine basterdsuiker, de vanillesuiker, de kaneel en het kruidnagelpoeder in een pan en breng aan de kook. Schep er de pruimen door en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Doe de amandelen in de foodprocessor en laat draaien tot ze grof gemalen zijn. Voeg de boter, de 100 gram bruine basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel toe en laat kort draaien tot het een kruimelig mengsel is.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de pruimen met het vocht in een lage ovenschaal. Bestrooi met de kruimels. Zet de schaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het korstje mooi gekleurd is.
Variatie:
Laat voor het serveren kort rusten en geef er desgewenst koude vanillevla of vanille-yoghurt bij.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl