![]()
Recept 0763

|
Flensjes met geflambeerde vruchten |
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
|
8 flensjes, zelf gebakken
of kant-en-klaar gekocht |
|
Bereiding: |
|
Bak de flensjes op de
gebruikelijke manier of warm ze op volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Snijd de uitgelekte ananas in stukken. Snijd de gepelde
bananen in plakken van 1 cm dik. Zet de rozijnen in het
sinaasappelsap. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
goudbruin. Klop de slagroom met de advocaat bijna stijf en schep de
saus in een schaaltje. Verhit de boter in een koekenpan. Roer er de
honing, de kaneel en de kruidnagelpoeder door. Doe de ananas en de
banaan in de pan en laat een paar minuten bakken. Voeg de rozijnen
met het sinaasappelsap toe en laat meebakken tot het meeste vocht is
verdampt. Overgiet met de rum en flambeer (let op dat de afzuigkap
niet aanstaat!). Leg een flensje op een bord, schep er wat van de
warme vruchten over en vouw tot een puntzakje. Doe hetzelfde met de
overige flensjes. Reken twee flensjes per persoon. Geef de
advocaatsaus apart. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl