Recept 0763

Flensjes met geflambeerde vruchten

Ingrediënten voor 4 personen:

8 flensjes, zelf gebakken of kant-en-klaar gekocht
1 blikje ananas
2 bananen
2 eetl. rozijnen
sap van 1 sinaasappel
1 zakje geschaafde amandelen
0.125 l slagroom
4 eetl. advocaat
25 g boter
2 eetl. honing
0.5 theel. kaneel
1 mesp. kruidnagelpoeder
1 borrelglas rum

Bereiding:

Bak de flensjes op de gebruikelijke manier of warm ze op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uitgelekte ananas in stukken. Snijd de gepelde bananen in plakken van 1 cm dik. Zet de rozijnen in het sinaasappelsap. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Klop de slagroom met de advocaat bijna stijf en schep de saus in een schaaltje. Verhit de boter in een koekenpan. Roer er de honing, de kaneel en de kruidnagelpoeder door. Doe de ananas en de banaan in de pan en laat een paar minuten bakken. Voeg de rozijnen met het sinaasappelsap toe en laat meebakken tot het meeste vocht is verdampt. Overgiet met de rum en flambeer (let op dat de afzuigkap niet aanstaat!). Leg een flensje op een bord, schep er wat van de warme vruchten over en vouw tot een puntzakje. Doe hetzelfde met de overige flensjes. Reken twee flensjes per persoon. Geef de advocaatsaus apart.
Tip:
Een bolletje vanille-ijs past er goed bij. Rum is in kleine flesjes te koop.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl