Recept 0762

Mousse van witte chocolade

Ingrediënten voor 6 personen:

200 g witte chocolade
2 borrelglaasjes rum
100 g pure chocolade
10 bitterkoekjes
0.25 l slagroom
75 g suiker
250 g mascarpone
cacaopoeder om te bestrooien

Bereiding:

Smelt de witte chocolade in de helft van de rum au bain marie of zet de kom circa 2 minuten op 400 Watt in de magnetron. Hak de pure chocolade fijn (leg het tablet eerst een half uurtje in de diepvries). Snijd of knip de bitterkoekjes in stukjes.
Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Klop de mascarpone door de gesmolten chocolade. Klop het mascarponemengsel door de slagroom. Spatel er de fijngehakte pure chocolade door. Verdeel de in stukjes geknipte bitterkoekjes over glazen coupes of wijnglazen. Bedruppel ze met de resterende rum. Schep er de mousse over en zet afgedekt in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl