![]()
Recept 10

|
Roomvla met bramen |
|
Ingrediënten voor 6 personen: |
|
4 blaadjes gelatine |
|
Bereiding: |
|
Week de gelatine een paar
minuten in koud water. Doe de vla in een kom en klop er de advocaat
door. Was de schoongemaakte bramen en laat ze uitlekken. Houd 6
mooie exemplaren achter voor de garnering. Doe de jam met het
sinaasappelsap in een kom en roer door elkaar. Klop de 1/4 liter
slagroom stijf met de suiker. Leg de in stukjes gebroken lange
vingers op een bord en bedruppel ze met de likeur. Los de
uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer de
helft door de vla en de helft door het jammengsel. Roer goed, zodat
er geen gelatineklontjes ontstaan. Schep de verse bramen door de
jam. Verdeel de helft van de vla over glazen dessertschaaltjes.
Verdeel er de lange vingers over en schep er het afgekoelde
jammengsel op. Dek af met de resterende vla en zet tot gebruik
afgedekt in de koelkast. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl