Recept 10

Roomvla met bramen

Ingrediënten voor 6 personen:

4 blaadjes gelatine
4 dl vanillevla
6 eetl. advocaat
1 doosje bramen
6 eetl. bramenjam
1,5 dl sinaasappelsap
1/4 l slagroom
3 eetl. suiker
12 lange vingers
1 glas Grand Marnier of Amaretto
1/8 l slagroom voor de garnering
1 eetl. suiker

Bereiding:

Week de gelatine een paar minuten in koud water. Doe de vla in een kom en klop er de advocaat door. Was de schoongemaakte bramen en laat ze uitlekken. Houd 6 mooie exemplaren achter voor de garnering. Doe de jam met het sinaasappelsap in een kom en roer door elkaar. Klop de 1/4 liter slagroom stijf met de suiker. Leg de in stukjes gebroken lange vingers op een bord en bedruppel ze met de likeur. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer de helft door de vla en de helft door het jammengsel. Roer goed, zodat er geen gelatineklontjes ontstaan. Schep de verse bramen door de jam. Verdeel de helft van de vla over glazen dessertschaaltjes. Verdeel er de lange vingers over en schep er het afgekoelde jammengsel op. Dek af met de resterende vla en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Klop de slagroom voor de garnering stijf met de suiker. Garneer de puddinkjes met een toef slagroom en een achtergehouden braam.

Voor straks eet lekker !

Bron: www.boodschappen.nl