![]()
Recept 9

|
Bananenrol |
|
Ingrediënten voor 6 personen: |
|
stuk bakpapier van 30 x
40 cm |
|
Bereiding: |
|
Vouw een vorm met een
opstaande rand van 2 cm van het bakpapier, zet de hoeken vast met
paperclips en leg de vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op
200ºC. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Scheid
de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten stijf en klop er
daarna lepel voor lepel de helft van de suiker door. Klop de dooiers
met de rest van de suiker en de citroenrasp tot het mengsel als een
dik lint van de gardes loopt. Spatel het dooiermengsel door de
eiwitten. Spatel er de gezeefde bloem met de maïzena door. Schep het
beslag in de papieren vorm, strijk de bovenkant glad en bak de koek
in 10 tot 12 minuten goudbruin. Leg een theedoek op het werkvlak,
bestrooi met de 2 eetlepels suiker en stort er de koek op. Bestrijk
het papier met koud water en trek het van de koek. Snijd de randen
van de koek, rol hem met behulp van de theedoek langs de korte kant
op en laat afkoelen. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl