Hete bliksem met chorizo en paprika

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen
3 goudrenetten
3 stevige appels, bijvoorbeeld Elstar of Jonagold
2 theelepels tijm
zout, peper
1 grote ui
1 rode paprika
200 g chorizo aan een stukje
2-3 eetlepels olijfolie
± 1/4 dl melk

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Breng de aardappelen met de appels en de tijm in een pan met weinig water en zout aan de kook en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar.
Laat zo veel mogelijk vocht verdampen, maar pas op voor aanbranden.
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
Snijd de chorizo in blokjes en bak die in een koekenpan zachtjes uit.
Schep de paprika en de ui erdoor en bak ze ± 3 minuten zachtjes mee.
Stamp de aardappelen grof en roer het geheel tot een smeuïge stamppot.
Roer er de olijfolie en eventueel ook een scheutje melk door en breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.
Schep de hete bliksem op 4 warme borden en verdeel er het chorizomengsel erover.