![]()
Recept 8

|
Appelvla met walnoten |
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
|
2 appels |
|
Bereiding: |
|
Snijd de geschilde appels
zonder de klokhuizen in partjes. Verkruimel het brood zonder de
korst. Houd een paar mooie noten achter voor de garnering en hak de
rest grof. Verhit de helft van de boter met de helft van de suiker
in een koekenpan en laat de appelpartjes op middelhoog vuur aan
beide kanten bakken tot ze goudbruin gekarameliseerd zijn.
Schep ze uit de pan. Voeg de resterende boter toe en bak het
broodkruim met de noten en de resterende suiker knapperig. Schep dit
mengsel eveneens uit de pan. Ontpit de dadels en snijd ze in
reepjes. Klop de slagroom stijf met de eetlepel basterdsuiker en de
kaneel. Verdeel de helft van de appels over hoge dessertglazen of
limonadeglazen. Verdeel er eerst de helft van de dadels en daarna de
helft van het notenmengsel over. Schep er de helft van de vanillevla
over. Herhaal deze procedure en garneer de bovenkant met een toef
slagroom en de achtergehouden noten. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl