![]()
Recept 7

|
Krokante ijsbollen met een sabayon van bier |
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
|
Voor de ijsbollen: |
|
Bereiding: |
|
Vorm met de ijsknijper
vier mooie bolletjes ijs. Rol deze door de met het poedersuiker
vermengde eiwit. Rol ze daarna door het zeer fijne amandelschaafsel.
Laat goed hard worden in de vriezer en herhaal deze handeling
minstens 5 keer. Frituur na de laatste keer de hard bevroren bollen
enkele seconden in de hete olie. Bereiding sabayon:Klop de
eierdooiers en de suiker in een grote kom met een handmixer tot de
suiker is opgelost en het mengsel bleek en romig is. Zet de kom op
een pan met heet water die op een laag vuur staat (au bain marie).
Schenk het bier bij het eierdooiermengsel en klop met de mixer tot
het mengsel gebonden en schuimig is. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl