![]()
Recept 3

|
Kersentaartjes |
|
Ingrediënten voor 4 personen: |
|
4 metalen of aardewerk
taartvormpjes met een doorsnee van circa 12 cm |
|
Bereiding: |
|
Verwarm de oven met de
bakplaat voor op 220ºC. Laat de kersen in een zeef uitlekken en vang
het sap op. Doe de bloem met de suiker en het zout in een kom en
roer er scheut voor scheut de melk door. Klop er met een garde het
ei door. Vet de vormpjes in met boter en zet ze op de hete bakplaat.
Schep er zoveel beslag in dat de vormpjes tot bijna aan de rand zijn
gevuld. Verdeel driekwart van de hoeveelheid kersen over de vormpjes
en schuif ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de
taartjes gaar en goudbruin zijn. Maak intussen de kersensaus door
het sap van de kersen, de overgebleven kersen, de kersenjam en de
kaneel in een pannetje aan de kook te brengen. Laat de saus kort
doorkoken en pureer desgewenst met de staafmixer. Neem de taartjes
uit de oven. Verdeel de saus over de borden en maak de taartjes met
de punt van een mes voorzichtig los uit de vormpjes. Zet op ieder
bord een taartje en garneer met plakjes kiwi. |
Voor straks eet lekker !
Bron: www.boodschappen.nl