Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
750 g panklare boerenkool
zout
11/2 kg aardappelen
30 g boter
4 plakken casselerrib á 50 g
2 eetlepels jusverdikker
1 zakje mix voor gyros
peper
1/2 theelepel Provençaalse kruiden

Bereiding:

Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 11/2 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.
Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.
Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.