350 g harde tarwebloem, 1
volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel.
suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie
voor de vulling:
375 g gekookte kip, in blokjes, 60 g geroosterde cashewnoten, 1 dun
steeltje prei, in ringetjes, 3 eetl. mayonaise, 3 eetl. Bulgaarse
yoghurt, 1 theel. kerrie, 1 eetl. abrikozenjam, 1 eetl. mongo
chutney, 2 eetl. vers gehakte koriander, zout, peper, citroensap
naar smaak, koriander voor de garnering |
Algemene bereiding deeg:
Verbrokkel de verse gist in een
kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is
opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt.
(Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de
gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng
goed door elkaar. Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid
werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal.
Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is
verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door.
Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het
deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een
opstaand randje.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de kip, de cashewnoten en de
prei in een kom door elkaar. Roer in een andere kom de mayonaise, de
yoghurt, de kerrie, de jam, de chutney en de koriander door elkaar.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en citroensap. Schep de
saus door het kipmengsel. Verdeel de vulling over het deeg. Schuif
de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is.
Garneer met korianderblad.
|