Rundergehaktballetjes in romige uiensaus

Ingrediėnten voor 4 personen:

2 zoetzure augurken
2 uien
1 ei
250 g rundergehakt
2 eetlepels paneermeel
½ eetlepel tomatenpuree
zout, peper
20 g boter
1 dl koffieroom
(allesbinder)

Bereiding:

Snijd de augurken klein.
Pel de uien, snipper 1 ui fijn en snijd de andere in ringen.
Klop het ei los.
Vermeng het gehakt met de helft van het ei, het paneermeel en de tomatenpuree
en voeg naar smaak zout en peper toe.
Vorm er 20 kleine balletjes van.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes rondom bruin.
Neem ze uit de pan en bak de uisnippers en de uiringen al omscheppend bruin.
Roer de koffieroom erdoor.
Schep de gehaktballetjes en de augurk door de saus en laat het geheel zonder
deksel nog ± 5 minuten sudderen.
Bind de saus eventueel nog met allesbinder.
Lekker met rodekoolsalade met abrikozen (Recept 0727).