Gehakt-preitaart I

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg prei in ringen, 300 g aardappels
30 g boter
200 g lamsgehakt, 300 g rundergehakt, 2 uitgeperste tenen knoflook
1 gehakte sjalot, zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel tijm
4 eieren, 125 ml zure room
100 g geraspte oude kaas

Bereiding:

Snijd 1 kg prei in ringen en rasp 300 g aardappels grof.
Fruit de prei in 30 g boter, voeg na 7 minuten de aardappelrasp toe en bak
dit nog ± 4 minuten.
Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm (doorsnede 26 cm) met
kant-en-klaar feuilletédeeg (Danone, koelvak).
Verwarm de oven voor op 185ºC.
Vermeng 200 g lamsgehakt en 300 g rundergehakt met 2 uitgeperste tenen
knoflook, 1 gehakte sjalot, zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder en 1
theelepel tijm.
Vul hiermee de bodem, druk het licht aan en verdeel het prei-aardappelmengsel
erover.
Klop 4 eieren los met 125 ml zure room, zout en peper en schenk dit over de
taart.
Bestrooi met 100 g geraspte oude kaas en bak de taart in het midden van de
oven in 40 minuten goudbruin en gaar.