450 g kipfilet, 1
eetlepel plantaardige olie (mosterdolie
past het best in de Indiase keuken).
2 middelgrote fijngehakte uien, 2 1/2 cm versgeraspte gemberwortel,
3
fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel
gemalen venkelzaad, 1,theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel
chilipoeder,
1 theelepel zout, 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte
teentjes
knoflook, 6-8 kerriebladeren, 1/2 theelepel komijnzaad, 1/2
theelepel
venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers, en 450 g
gewassen
spinazie (steeltjes verwijderd)
4 eetlepels yoghurt, 1/2 eetlepel garam masala |
Schroei 450 g kipfilet in
1 eetlepel plantaardige olie dicht (mosterdolie
past het best in de Indiase keuken).
Voeg 2 middelgrote fijngehakte uien, 2 1/2 cm versgeraspte
gemberwortel en 3
fijngehakte teentjes knoflook toe en bak die 2-3 minuten mee.
Maak een mengsel van 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemalen
venkelzaad, 1
theelepel gemalen koriander en 1/2 theelepel chilipoeder, vermengd
met 3
eetlepels water en bak dit 2-3 minuten mee.
Voeg 1 theelepel zout en 1 dl water toe en laat het geheel 15
minuten
sudderen.
Doe in een andere pan 1 volle eetlepel ghee of boter, 2 fijngehakte
teentjes
knoflook, 6-8 kerriebladeren, 1/2 theelepel komijnzaad, 1/2
theelepel
venkelzaad, 1-2 grofgeraspte gedroogde rode chilipepers en 450 g
gewassen
spinazie (steeltjes verwijderd) en roerbak dit 3-4 minuten/
Voeg het dan bij het kipmengsel en laat het geheel 10 minuten
sudderen.
Voeg tenslotte 4 eetlepels yoghurt en 1/2 eetlepel garam masala toe,
warm
alles goed door en serveer direct. |