Aardappelcurry en Raita

IngrediŽnten voor 4 personen:

400 g vastkokende aardappelen
1 courgette
2 sjalotten
2 eetl. olie
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. kerriepoeder
2 theel. currypoeder
2 *rawits
1 theel. gula jawa
1 limoen (sap)
100 ml kippenbouillon
garnering:
2 takjes koriander

Bereiding:

Snijd de aardappel in blokjes en kook ze in een pan met water in 15 minuten beetgaar. Snijd de courgette in kleine blokjes en blancheer deze voor 1 minuut. Snijd de sjalotten en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de rawits voor 3 minuten. Vervolgens de aardappel en de courgette toevoegen en nog 5 minuten meebakken. Voeg dan de kerrie, de curry en de mosterd toe en bak dit nog 1 minuut. Dan de bouillon, de suiker en het limoensap toevoegen en zachtjes laten stoven. Garneer met fijngesneden koriander.
Raita:
Salade van kleine blokjes komkommer, dunne reepjes tomaat en in ringetjes rode lombok, aangemaakt met zout naar smaak en azijn. Naar eigen smaak te maken.
*Rawit is de benaming voor kleine pepertjes. Ze zijn te koop bij toko's en tegenwoordig soms ook bij supermarkten. Rawits zijn vele malen heter dan gewone Spaanse pepers. Bij het bereiden van gerechten moet daar rekening mee gehouden worden. Rawits kunnen gebruikt worden voor het maken van sambal, maar worden ook in hun geheel verwerkt in gerechten, of met andere kruiden vermalen tot boemboe.