Ovenschotel met aardappelen en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

750 g aardappelen (afkokers)
1 theelepel komijn
2 grote uien
100 g doorregen spek
1 vleestomaat
1/2 bosje peterselie
1 eetlepel olie
300 g rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
zout, peper
1 eetlepel paneermeel
50 g belegen Goudse kaas
30 g boter
boter voor de vorm

Bereiding:

Was de aardappelen en doe ze in een pan met ruim water.
Voeg de komijn toe en kook de aardappelen gaar.
Maak de uien schoon.
Snijd de ene ui met het spek fijn en snijd de andere in ringen.
Was de tomaat, verwijder de steelaanzet en snijd hem in dunne plakjes.
Was de peterselie en hak hem fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes daarin.
Bak de uisnippers tot ze glazig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de tomatenpuree, de peterselie, zout, peper en het paneermeel toe en
roer door.
Rasp de kaas grof.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm.
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Vet een vuurvaste schaal in en leg er de tomaat, de uiringen en het gehakt in
laagjes in.
Eindig met een laagje aardappelen.
Verdeel er de kaas en de botervlokjes over en bak het gerecht ± 25 minuten in
de oven.