Gehakt-pie

IngrediŽnten voor 4 personen:

175 g koude boter in blokjes, 300 g bloem, 1/2 theelepel zout
3/4 dl ijskoud, 3 sneetjes ontkorst brood, 1 dl melk
250 g kippenlevertjes
100 g gedroogde appeltjes
400 g half-om-half gehakt, 2 theelepels salie, 1 theelepel tijm
zout, peper
3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eieren

Bereiding:

Wrijf 175 g koude boter in blokjes met 300 g bloem en 1/2 theelepel zout tot
een kruimige massa.
Voeg 3/4 dl ijskoud water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast rusten.
Week 3 sneetjes ontkorst brood in 1 dl melk.
Verwijder de zeentjes uit 250 g kippenlevertjes en hak de levertjes fijn.
Snijd 100 g gedroogde appeltjes klein.
Vermeng 400 g half-om-half gehakt met de lever, de appeltjes, 2 theelepels
salie, 1 theelepel tijm, zout, peper, 3 uitgeperste tenen knoflook, 3 eieren
en het geweekte brood.
Verwarm de oven voor op 185ļC.
Bekleed een diepe oven schaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het gehakt.
Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en
druk de deksel vast op de pie.
Bestrijk met eidooier en bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.