Gehaktballen met shoarmakruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g rundergehakt
2 sneetjes oud brood
1 teentje knoflook
1 ei
1-1½ eetlepel shoarmakruiden
2 eetlepels bloem
½ rode en ½ groene paprika

Bereiding:

Snijd de korst van de sneetjes brood en week het brood in water.
Pel de knoflook en snipper het zeer fijn.
Klop het ei los.
Meng het gehakt met het brood, de knoflook, het ei en de kruiden en vorm er 4 ballen van.
Wentel de ballen door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Snijd de paprika in lange dunne repen en doe die in een braadzak.
Leg de gehaktballen erop en leg de braadzak in een passende ovenschaal, zodat
de gehaktballen naast elkaar liggen.
Maak de braadzak dicht en prik hem enkele malen in.
Bak de gehaktballen op 200°C in ± 45 minuten gaar en lichtbruin.
Knip de braadzak open, neem de gehaktballen met de repen paprika uit de zak
en serveer direct.
Tips:
* Gebruik voor een authentieke shoarmasmaak lamsgehakt in plaats van rundergehakt.
* Maak cajungehaktballen door de shoarmakruiden te vervangen door
cajunkruiden en de knoflook door een sjalotje. Meng 1 eetlepel bruine
basterdsuiker door het gehakt. Neem in plaats van 1/2 paprika 1 grote stengel
bleekselderij en snijd deze in dunne plakjes.
* In de combi-magnetron zijn deze gehaktballen met hete lucht 220ºC en
magnetron 50% in ± 15 minuten klaar.