Aardappel-hamtortilla

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 grote uien
50 g boter of 4 eetlepels (olijf)olie
1 dikke plak schouderham Š 100 g
5 eieren
peper, zout
1 pakje voorgekookte aardappelschijfjes (750 g)
Ĺ eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereiding:

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Verhit de boter en bak de uien op middelhoog vuur iets bruin en zacht.
Snijd de ham in reepjes.
Klop de eieren in een grote kom los en voeg de ham en wat peper en zout toe.
Schep de aardappelschijfjes en de gefruite uien door het eimengsel en giet het terug in de (nog vette) braadpan.
Laat de omelet op het laagste vuur (leg er eventueel een plaatje onder) gaar worden.
Keer de omelet, als de bovenkant net droog is met behulp van een deksel. Voeg eventueel nog wat boter toe en bak de onderkant snel bruin.
Serveer de omelet op een groot bord en snijd hem in punten.
Lekker met tomatenketchup en een groene salade (zie Recept 0658).