Aardappel-cordon bleu's

IngrediŽnten voor 4 personen:

6 grote aardappelen van ongeveer gelijke grootte
zout, versgemalen peper
200 g Kernhem
1 eetlepel grove mosterd
150 g ham
4 eetlepels bloem
2 eieren
40 g cornflakes
boter

Bereiding:

Snijd de aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken (bolle kantjes worden niet gebruikt), kook ze in weinig water met zout 5 minuten voor en giet ze dan af.
Snijd de kaas in 1 cm dikke plakken en snijd deze op het formaat van de aardappelplakken bij.
Wikkel om elke kaasplak een plak ham en leg die tussen 2 aardappelplakken; druk goed aan.
Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes en bak ze in boter goudbruin.
Lekker met zure room met knoflook en bieslook erdoor geroerd.
Geef er worteltjes met vis of kip bij.