Dep het vlees droog met
keukenpapier en snijd het in dobbelstenen. Pel en snipper de ui.
Maak de parika's schoon en snijd deze in even grote stukken als het
vlees.
Verhit de margarine in een braadpan en wacht tot een groot deel van
het schuim is weggetrokken. Laat de vleesblokjes op een hoog vuur,
onder regelmatig omscheppen, rondom dichtschroeien. Draai het vuur
laag, voeg de ui, de paprika en het paprikapoeder toe en bak dit al
roerende met het vlees zachtjes ca. 2 minuten mee.
Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees
en meng alles goed. Giet er al roerende zoveel heet water bij dat
het vlees net onderstaat en breng het vocht aan de kook. Laat het
vlees op een heel laag vuur met het deksel op de pan gaar stoven in
ca. 2-3 uur.
Breng het stoofvocht op smaak met zout, peper en/of paprikapoeder.
Bind het stoofvocht eventueel met 'allesbinder' of met 1 eetlepel
maïzena opgelost in een scheutje water.
Serveer de goulash met gekookte aardappelen of rijst en
komkommersalade. |