Knolselderijstamppot met champignons (veg.)

IngrediŽnten voor 4 personen:

750 g kruimig kokende aardappelen
1 knolselderij
Versgemalen peper en zout
4 eetlepels gesneden bieslook
250 g champignons (kastanje-, grot- of gewone champignons)
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel roomboter
1 bekertje zure room (125 ml)
100 g geraspte komijnenkaas

Bereiding:

Schil de aardappelen, de knolselderij en snijd ze in niet te grote stukken. Kook ze met weinig water en wat zout gaar in ca. 20 minuten. Giet af en laat even uitstomen.
In de tussentijd de champignons in vieren snijden en in de boter goudbruin bakken samen met de fijngesneden sjalotjes en uitgeperste knoflook. Strooi op het laatst de bieslook er over.
Stamp nu de aardappelen en knolselderij goed door elkaar en meng de zure room en de helft van de champignons er doorheen. Breng het indien nodig op smaak met peper en zout. Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi deze met de komijnekaas.
Verwarm de stamppot in een voorverwarmde oven op 200ļC. in ca. 10 minuten totdat de kaas is gesmolten en er een krokant korstje op zit. Strooi nu de overige champignons er over en serveer direct.