Salade met zomerfruit en spekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

Een zelfgemaakte maaltijdsalade heeft als voordeel dat je het zo lekker kan maken als je zelf wilt. Je weet wat er in zit, en het is een volwaardige hoofdmaaltijd, met stokbrood, rijst of pasta, alles kan, en die erg in trek zal zijn.
200 gram gemengde sla (veldsla, ijsbergsla, rode sla)
200 gram magere gerookte spekblokjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels frambozenazijn of rode wijnazijn
50 gram pijnboompitten
200 gram aardbeien
200 gram witte druiven
200 g blauwe bessen
VOOR DE DRESSING:
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bosvruchtenjam

Bereiding:

Verdeel de sla over 4 borden. Bak de spekblokjes krokant in olijfolie. Blus af met frambozen- of rode wijnazijn. Schep ze uit de pan. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Maak de aardbeien, de druiven en de bessen schoon. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Verdeel de spekblokjes en de diverse vruchten over de salade. Giet de dressing erover en strooi de pijnboompitten erop.
Serveer suggestie:
Neem in plaats van pijnboompitten eens pistachenootjes.