Warme maaltijdsalade met sperzieboontjes

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 gram sperzieboontjes
500 gram geschrapte krielaardappeltjes
1 rode ui
1 gele paprika
6 augurkjes
2 eetlepels zilveruitjes
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd
zout en peper
100 gram zwarte olijven

Bereiding:

Kook de schoongemaakte en gehalveerde boontjes beetgaar volgens basisrecept.
Kook ondertussen in een andere pan de gehalveerde krieltjes gaar. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de augurkjes in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan, laat de ui en de paprika kort bakken. Blus af met 4 eetlepels van het vocht van de zilveruitjes en/of augurkjes en roer er de mosterd en wat zout en peper door.
Schep de aardappeltjes, de sperzieboontjes, de augurkjes en de uitjes door de warme dressing en laat kort doorwarmen. Schep alles in een schaal en garneer met de zwarte olijven. Eet er koteletjes, gestoofde of gebakken vis bij.